Nakke og Piskesmæld

Blid behandling som tilpasses den enkelte klient

 

Jeg behandler jævnligt folk med piskesmæld. Det er både helt nye og gamle piskesmæld. Men fælles for dem alle er, at kroppen har fået et traume. Dette kommer bl.a. til udtryk ved at klienterne er meget bange for at lade nogen røre ved deres nakke.

Af denne årsag tilpasser  jeg min behandling til hver enkelt klient - med en kombination af meget blid  Kranio-Sakral Terapi, Tensegrity og Bindevævsrelease - alt sammen med healende hænder - det vil sige, at der strømmer en behagelig energi, som hjælper kroppen med at hele op.

 

Tensegrity er et sammenhængende elastisk system, som forbinder stive elementer (knogler) og de elastiske elementer (sener, ligamenter og muskler). Ved en meget let berøring på disse strukturer, er man i stand til at afspænde dybere end ved Kranio-Sakral Terapi alene.

 

Og når vi samtidig hjælper det bløde bindevæv med til at genskabe kroppens smidighed, hjælper vi det hele menneske med at genfinde sig selv igen.

 

 

Ved det traditionelle piskesmæld  bliver hovedet kastet frem og derefter tilbage. Efter denne bevægelse vil de to øverste nakkehvirvler typisk have forskubbet sig, ligeledes vil halsmusklerne blive forstuvet.

Inde i hovedet kan kranienerverne komme i klemme - men ved hjælp af kranio-sakral terapien arbejder  jeg på en meget blid måde med at korrigere for denne skade, så hvirvler og nerver igen kommer tilbage på sin rette plads.

 

Piskesmæld behøver ikke nødvendigvis at komme på grund af en trafikulykke, men kan komme ved slag i hoved eller slag på korsben/haleben.

Piskesmæld kan også stamme helt tilbage fra barneårene -  ja helt tilbage fra vi blev født, hvor selve fødselsprocessen kan have givet en kompression, som har sat sine spor. Så jo før vi får gjort noget ved problemet, jo før kan du komme tilbage til dit normale liv igen.

 

 

Symptomer efter et piskesmæld kan være:

 

Har du gået med nogle af overstående symptomer i lang tid, så er det på tide at få gjort noget ved det.

 

Gode råd:

I den første uge med piskesmæld er det vigtigt, at du er i ro evt. sengeliggende, så de forstuvede nakkemuskler kan restituere. Samtidig skal du smøre nakke og skulder med smertelindrende  creme fx  "Felden", som fås i håndkøb på apoteket. 

Det er vigtigt at holde nakken kold - fx med en ispose i ca. 20 minutter hver time i de første timer. Isposen må ikke lægges direkte på huden, men læg noget behageligt stof imellem.

Efter ca. en uge kan du modtage en lille behandling, hvor nakkehvirvlerne bliver sat på plads med meget blide teknikker. Det vil være korte behandlinger a ca. 30 min. gennem nogle uger, der giver det bedste resultat.