Generelt om Kranio-Sakral Terapi

 

 Hvad er Kranio-Sakral Terapi ?

En meget blid og behagelig form for afspænding, der genopretter evt. skævheder i centralnervesystemet. Kranio-Sakral Terapi forkortes ofte til KST, hvis det er praktisk.

Kranio-Sakral Terapi blev opdaget af en amerikansk læge, William Southerland i 1920’erne og blev en del af  lægeuddannelsen i USA.

Kranio-Sakral systemet består af knoglerne i kraniet, ansigtet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet. Indeni disse knogler er centralnervesystemet. Det består af hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne.

Centralnervesystemet er kroppen og hjernens computer.

Uden om disse meget følsomme dele er der hjernevæske (cerebrospinalvæske), membraner, bindevæv og muskler.

Kranio-Sakral Terapi er en behandlingsform, der korrigerer problemer, som påvirker det vigtige Kranio-Sakral system. Problemer i Kranio-Sakral systemet kan stamme fra fødslen, en ulykke eller et slag i hovedet, ryggen, korsbenet eller halebenet. Problemer kan også komme som følge af en dårlig kropsholdning.

 

Hvordan foregår en behandling ?

Jeg indleder altid en behandling med en snak om, hvad det er, du gerne vil have behandlet – og ud fra det aftaler vi, hvad der skal til.

Du er fuldt påklædt og ligger på en briks og nyder behandlingen.

Selve behandlingen er intuitiv og biodynamisk – hvor jeg mærker og lytter med mine hænder til, hvordan netop din krop og dit system skal mødes og behandles med KST og energi, måske suppleret med en spirituel vinkel, hvor krop og sjæl harmoniseres (Soul Body Fusion ®)

 

 

Hvem har gavn af behandling med Kranio-Sakral Terapi ?

Mennesker med fysiske eller følelsesmæssige skader / spændinger og traumer kan ofte hjælpes ved at genoprette en normal funktion af Kranio-Sakral systemet.

For mennesker med en travl hverdag, hvor kronisk stress forstyrrer og påvirker en naturlig afspænding, kan behandling med KST være det, der løsner op og giver dig ro og velvære. Og du hjælper ikke bare centralnervesystemets funktion, men også hormonbalancen samt muskel- og skeletsystemet.

Børn og unge med indlæringsproblemer kan have skævheder i Kranio-Sakral systemet, som stammer fra fødslen - De kan tit sammen med forældre og lærere opleve en bedring i læringssituationen efter behandling med KST.

Hos mennesker med skader - der er opstået ved fx: at have slået hovedet, faldet og slået halebenet, væltet på en cykel, været udsat for en bilulykke eller noget helt andet - kan kranieknoglerne have forskubbet sig i forhold til hinanden og kan hjælpes på plads med KST.

KST kan give afspænding og afhjælpe ved skævheder, smerter og ubalancer, i hoved, nakke og ryg, ved korsbenet, halebenet og bækkenbunden, omkring hofterne, samt ved bækkenløsning efter fødsel.

KST kan i nogle tilfælde afhjælpe eller mindske ringen for ørerne.

Den positive virkning af en behandling er, at den frigør eventuelle spændinger i leddene mellem knoglerne, afspænder i de stærke membraner, som holder hjernen på plads, og forbedrer cirkulationen af hjernevæske og blod.

 

Hvor mange behandlinger skal der til ?

Der findes ikke en færdig opskrift på, hvor mange behandlinger der skal til, men ofte vil 3-5 behandlinger være nok.

I de situationer, hvor det skønnes, at der skal mere end 3 behandlinger til, snakker vi om det 3. gang, du får behandling. Og ud fra denne snak tager vi stilling til, om der skal fortsættes med KST, eller om det måske er en helt anden behandler med andre behandlingsformer, der skal til. Det handler nemlig om at hjælpe dig.

 

Mulighed for korte behandlinger til samme lidelse

I enkelte situationer - hvor der over en længere periode skal et antal behandlinger til  ved samme lidelse - kan det efter nærmere aftale lade sig gøre at lave korte målrettede behandlinger på under 30 minutter til en reduceret pris. 

Første behandling er altid ca. en time til normal pris.

 

De situationer der kan komme på tale er:

Piskesmæld, diskusprolaps, frossen skulder, musearm eller tennisalbue.

Det kan være Kranio-Sakral Terapi kan hjælpe dig med bl.a.: 

Allergi Appetitløshed Astma Besvimelse Besvær med at enes Besvær med at huske Besvær med at tage en beslutning Bidfunktionen Brystsmerter Bækkenløsning Depression Diarre Diskusprolaps Dårlig fordøjelse Fobier (fx flyskræk eller eksamensangst) Forstoppelse Frustration Frygtfølelse Følelse af håbløshed for fremtiden Følelse af manglende energi Følelse af anspændthed Glemsomhed Halsbrand Hjertebanken Hormonbalancen Hovedpine / Migræne Hudproblemer Hyberventilation Hyppige uheld eller beskadigelse Influenza Indlæringsproblemer Ingen interesse for noget som helst Irritabel Iskias

Klump i halsen Koncentrationsbesvær Kolde hænder og fødder Lange grublerier Let til gråd Mange bekymringer Mareridt Maveproblemer Mavesår Menstruationssmerter Mindre infektioner Nedtrykthed Nervøsitet Overdrevent dagdrømmeri  Overdreven fantasering Piskesmæld Rastløshed Rygsmerter Sammenbidte kæber Skæren tænder Spændte / hårde muskler Spændinger i nakken / kroppen Stort medicinforbrug Stigning i ryge- og drikkevaner Svimmelhed Søvnløshed Tab af interesse for sex Trigeminus Ubestemt angst Umådeholden sveden Umådeholden spisning Urimelig mistillid til andre Vedvarende tungsind Vrede Ømme nakke- og skuldermuskler